Behind the product: STATION klok van Arne Jacobsen

15 feb 2023

Souvenirs van mijn reizen, handgemaakte, unieke items… Ik ben gepassioneerd door kunst en interieurobjecten, meer nog in de verhalen erachter. In the picture: de iconische Station klok van Arne Jacobsen.

De klokkenluider van Denemarken

De internationaal bekende Deense architect en ontwerper, Arne Jacobsen ontwierp oorspronkelijk drie wandklokken voor drie belangrijke gebouwen in Denemarken. Roman voor het stadhuis van Aarhus (1942), City Hall voor het stadhuis van Rødovre (1956) en Bankers voor de Nationale Bank van Denemarken (1971).Hiernaast maakte hij ook tafelklokken, waarvan het meest bekend zijn model Station, ontworpen in 1939.

ICONISCHE STATION KLOK VAN ARNE JACOBSEN

Vandaag blaast het bedrijf Arne Jacobsen nieuw leven in de bestaande designs en de Station klok. Na al die jaren is het design hetzelfde gebleven, enkel zit er nu een alarm- en snooze functie en lichtsensor in. De klok doet dus ook perfect dienst als wekker in de slaapkamer. Het kleine formaat, de grafische look en het metalen onderstel maken het item een ideaal geschenk voor elke designliefhebber.

Ontdek de STATION klok in onze showroom of via de webshop.