Behind the product: Stoff Nagel

03 jan 2023

Souvenirs van mijn reizen, handgemaakte, unieke items… Ik ben gepassioneerd door kunst en interieurobjecten, meer nog in de verhalen erachter. In the picture: de iconische kaarsenhouder van Stoff Nagel.

KANDELAARS MET EEN KRACHTIG VERHAAL

Het verhaal achter deze iconische kaarshouder is bijzonder en raakte mij enorm. De kandelaars van Stoff & Nagel zijn een absolute must in onze soul store.

Na het einde van de 2e WO heerste er armoede en wanhoop in Duitsland. Om geld te verdienen verzamelde de familie Nagel ’s nachts lege patroonhulzen en maakte er kandelaars en vazen van. 20 jaar later werkte een van de zonen, Hans Nagel, verder aan de ontwerpen van zijn vader.

ICONISCHE STOFF NAGEL KANDELAAR

Een onbenullige val in de sneeuw inspireerde Hans Nagel om een unieke kandelaar te ontwikkelen. De afdruk van drie vingers in de sneeuw was de start van een iconisch ontwerp. Samen met zijn architect-vriend Werner Stoff realiseerde hij zijn idee. De messing kandelaar Stoff & Nagel werd geboren en werd een wereldberoemde musthave in de jaren ’60. Vandaag heeft het Deense bedrijf Just Right de iconische kandelaar opnieuw gelanceerd op basis van de originele tekeningen van Hans Nagel en Werner Stoff. Doet ook wat denken aan het Atomium, niet?

Ontdek de Stoff Nagel kandelaar in onze showroom of via de webshop.