Bring back home: New York

15 dec 2022

Time to reflect

New York is om het in één woord te zeggen schitterend. Letterlijk zelfs! In de vele ramen van de wolkenkrabbers worden de zon en de blauwe lucht weerspiegeld. De stad blinkt daardoor als geen ander en de gebouwen lijken nog imposanter dan ze werkelijk zijn. Misschien een ideetje om extra ruimtegevoel te geven aan een van mijn toekomstige projecten? Simpelweg een paar spiegels aan de muur of het plafond bevestigen. Iets om over te reflecteren!

SOMETHING OLD, SOMETHING NEW

Wat opvalt in New York is hoe oud en nieuw vredig naast elkaar bestaan. Het Manhattan uit de vorige eeuw bestaat voort in de zandkleurige gebouwen met hun welgekende brandladders en past verrassend goed bij de ultramoderne architectuur rondom. Hip en retro, warm en koud vormen in New York geen contrast, maar staan complementair naast elkaar. Ook lelijke containers worden er kunstwerkjes dankzij vrolijke graffiti. Een caféproject, iemand? Ik weet alvast wat te doen met de muren!

LET THERE BE LIGHT

Dé melting pot van culturen? Dat is natuurlijk New York. Mensen uit alle hoeken van de wereld noemen de stad hun thuis en dat is eraan te merken. Kijk maar naar de Aziatische en Marokkaanse invloeden in kussens, tapijten en keramiek. De unieke stuks vormen de perfecte eyecatchers in een overigens sobere ruimte. Ook het gebruik van kurk voor servies en potjes is me bijgebleven. Het hoeft echt niet altijd voor de hand liggend te zijn!

Je hoeft niet eens Times Square te bezoeken voor een lichtspektakel. In Chelsea Market word je verwend met een indrukwekkende combinatie van gekleurde lichten en water. Dit en de retro light cubes hebben mij geïnspireerd om meer kleurrijke lampen te gebruiken in cafés en zelfs badkamers. Een plafond gevuld met hanglampen op verschillende lengtes? Topidee! Net als de originele creaties met LED verlichting en indirect licht. New York is dé place to be om je licht op te steken.